Sidor

tisdag 20 februari 2018

Snålmånad

Snart är det löning, och eftersom jag jobbat över en del denna månad så blir det en extra saftig lön som trillar in på kontot den här gången.

Om jag hade varit normal som alla andra så hade jag nog utnyttjat tillfället till att skruva upp min konsumtion. Men nu är jag ju inte riktigt normal, så jag tänker faktiskt göra precis tvärtom. Alltså blir mars en snålmånad.

Vad är en snålmånad ?

Idén till snålmånad fick jag från bloggaren Miljonär innan 30, och innebär helt enkelt att man försöker hålla utgifterna så minimala som möjligt för att på så sätt få en högre sparkvot.



Mitt mål varje månad är att lägga undan minst 50% av lönen, och som mest har jag klarat runt 52%. Så det ska bli spännande att se hur hög sparkvot jag kan klara av den här gången. Förutsättningarna är onekligen goda med tanke på mina övertidstimmar, och den enda utgiften utöver mina fasta kostnader i mars är en födelsedagspresent till fru Ekorre.

Tanken med snålmånaden är att det är lättare att bita ihop och snåla om man vet att det bara är under en begränsad tidsperiod. Dessutom så "tränar" man sig i att leva snålt, vilket passar bra framförallt för de som inte är vana vid att spara så mycket pengar. 

I övrigt tycker jag att mars är ett ypperligt tillfälle att göra detta. Det hade varit värre under sommaren, för då brukar det gå lite mer pengar än vanligt.

Hursomhelst så är jag riktigt taggad inför detta. Är det nån av er som brukar köra snålmånader ibland? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar